Рамбо поново на терену!

Oct 25, 2021

 
фото:
Тешко је описати какву част и задовољство су недавно имали фудбалери али и мештани Суповца, села удаљеног петнаестак километара од Ниша. Њихов клуб Суповац члан Друге нишке лиге, угостио је новоформирани сениорски тим Реал Ниш за који је дебитовао нико други до славни 49-годишњи Дејан Рамбо Петковић. Прочуло се пар дана раније да ће популарни Рамбо поново на терен па су Суповчани учинили све да тај дан буде празник фудбала у овом месташцу крај Мораве. Према очекивању сви присутни желели су да се сликају са бившим интернационалцем који им је стрпљиво излазио у сусрет, а права ерупција одушевљења догодила се у тренутку када је Петковић постигао ефектан погодак.

Горан Стојиљковић, некадашњи голгетер нишког Радничког, Црвене звезде, Хетафеа и Мајорке, иначе први човек Реал Ниша одлучио је да овог лета у такмичење укључи и сениорски тим. Осим њега у екипи су све сами некадашњи интернационалци попут Владимира Ђорђевића, Жарка Радоњића, Александра Живковића, Миодрага Јовановића, Саше Стојановића, Јове Мишељића, а већ пар наступа забележио је и бивши интернационални судија Данило Грујић.

Ипак, најзвучније име свакако је Дејан Петковић прослављени ас нишког Радничког и Црвене звезде, потом и Реал Мадрида, а који је потпуну славу стекао сјајним партијама у бразилским клубовима Фламенгу, Сантосу, Васко де Гами, Флумименсеу...

Шта га је навело да после десет година паузе поново изађе на терен?
- Тренутно сам на одмору у Србији и једноставно нисам могао да одбијем позив мог дугогодишњег пријатеља Горана Стојиљковића. Реал Ниш годинама уназад има врло добру школу фудбала, а сад је Горан решио да се клуб опроба и у сениорској конкуренцији. Дивно је дружење, саиграчи су прекаљени фудбалери који су осим у нишком Радничком оставили траг и на интернационалној сцени истакао је Петковић. Већ за који дан популарни Рамбо враћа се пословним обавезама у Бразилу, уз обећање да ће наредне године када дође на одмор поново обући дрес Реал Ниша.

Qries