Важно обавештење за клубове поводом тродневне жалости на територији Републике Србије

May 04, 2023

 
фото:
Поводом незапамћене трагедије која се догодила у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду, Влада Републике Србије донела је одлуку о тродневној жалости на територији целе Србије почев од петка, 05. маја, закључно са недељом, 07. мајем 2023. године.

С обзиром да су током викенда на програму утакмице које се играју у свим лигама под ингеренцијом Фудбалског савеза Ниша, овим путем вас обавештавамо да ћете бити у обавези да у потпуности поштујете "Закон о обележавању дана жалости на територији Републике Србије", са посебним освртом на члан 9. и члан 10. који гласе:

Члан 9

Дан жалости у спортских халама, на стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова, а ако је реч о спортским сусретима међународног значаја онда и спуштањем застава међународних спортских организација на пола јарбола или на пола копља. У случају из става 1. овог члана, пре почетка спортске манифестације, судија звиждуком пиштаљке означава почетак и завршетак одавања поште минутом ћутања, и прикладних порука којима се одаје пошта настрадалим у несрећи због које је проглашен дан жалости.

Члан 10

За време дана жалости је забрањено емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.