ОДЛУКЕ ОДБОРА ЗА ХИТНА ПИТАЊА ФС СРБИЈЕ

May 07, 2020

 
фото:
У Спортском центру ФСС у Старој Пазови, одржана је седница Одбора за хитна питања на којој су донете важне одлуке за српски клупски фудбал.

После изјашњавања свих клубовa Супер лиге Србије, одлучено је да се у оквиру сезоне 2019/20 одиграју преостала четири кола, без плеј-офа и плеј-аута. За овај формат такмичења гласало је 11 клубова, док је њих пет (Црвена звезда, Партизан, Чукарички, Раднички Ниш и Спартак) било за одигравање свих 11 кола. Што се тиче Прве лиге Србије, само три клуба (од 16) је гласало за одигравање свих 11 кола првенства.

Усвојен је и календар за наставак пролећног дела сезоне према коме ће се 27. коло играти 30. маја, а последње 30. коло је на програму 20. јуна. Када је реч о формату за следећу сезону, обавиће се додатне консултације са клубовима Супер и Прве лиге Србије. Куп Србије играће се по плану. После жреба четвртфиналних парова, следе три рунде до коначног победника, а играће се по једна утакмица. Термини су 3. јун (четвртфинале), 10. јун (полуфинале) и 24. јун (финале).

Лиге аматерског ранга, српске и лиге нижег такмичарског ранга, завршене су закључно са 15. мартом 2020. године и неће се наставити. Исто важи и за лиге млађих категорија Фудбалског савеза Србије. Напредовање у виши и испадање у нижи ранг, биће примењено сходно пропозицијама како је раније било предвиђено.

На предлог Спортског сектора, донета је одлука да се упути одговор УЕФА у вези са три понуђена сценарија за одигравање баража за одлазак на Европско првенство и да се предложи да се обе утакмице (полуфинале са Норвешком и евентуално финале) одиграју у новембарском термину.

Преузето са сајта Фудбалског савеза Србије.