Ин мемориам ДРАГАН ПАНТЕЛИЋ

Oct 20, 2021

 
фото:
Легендарни голман репрезентације Југославије и нишког Радничког Драган Пантелић преминуо је у 70.години живота у Универзитетском клиничком центру Ниш од последица инфекције корона вирусом.

Током врло богате каријере популарни Панта чувао је мрежу нишког Радничког на чак 421 званичној утакмици у периоду од 1971. до 1981. године, а притом се 23 пута уписао у стрелце. Старији навијачи Радничког још увек памте његов погодак на првенственој утакмици против Вележа када је савладао такође сјајног голмана Енвера Марића дегажирајући лопту из свог казненог простора. Од 1997. до 2001. године био је и председник нишког Радничког.

Са Чаира Пантелић се преселио у француски Бордо где је током две године забележио 67 наступа. Драган Пантелић забележио је и четири наступа у дресу репрезантација Света и Европе, 19 пута бранио је за репрезентацију Југославије, а притом се два пута уписао у стрелце ударцима са беле тачке. Осам пута чувао је мрежу олимпијске репрезентације Југославије.

Пантелић је био и инструктор у ФС Србије за рад са голманима, био је председник ФСРИС у периоду од 2000. до 2004. године...