МЕДОШЕВЧАНИ СРПСКОЛИГАШИ, ДЕЛИЈСКИ ВИС ЗОНАШ

May 07, 2020

 
фото:
Младост из Медошевца нови је члан Српске лиге "Исток"! До највећег успеха у историји клуба Медошевчани су стигли након одлуке Одбора за хитна питања ФС Србије којом су прекинута и сматрају се завршеним сва такмичења у аматерским лигама ФСС.

Младост се после 17 одиграних кола налазила на водећој позицији Зоне "Центар" са шест бодова вишка у односу на другопласирана Наша крила из Белотинца. Од самог старта овог такмичења Медошевчани су се налазили на челу табеле и без дилеме екипа су која је највише показала и сасвим заслужено се нашла у друштву српсколигаша. Успех посебно добија на значају када се има у виду чињеница да су, за разлику од Младости, клубови из Нишавског округа имали значајну финансијску подршку својих општина.
Занимљиво, нишки клубови ће у новој такмичарској сезони чинити чак четвртину клубова. Младост се придружила Цар Константину, ОФК Синђелићу и Будућности па ће љубитељи фудбала, између осталог, имати прилику да уживају у бројним комшијским дербијима.
Честитке првом човеку клуба Томиславу Радовановићу и играчима на историјском успеху.

Делијски вис из Ниша наставио је своју доминацију и у Првој нишкој лиги и експресно стигао до Зоне "Центар". Првенство у Првој нишкој лиги завршено је практично после јесењег дела, али су делије са Делијског виса успеле да стекну невероватних десет бодова више над првим пратиоцем из Лалинца. Са чак 11 победа, уз само два ремија и гол разликом 44:12, фудбалери Делијског виса показали су да им је место свакако у вишем рангу.
Играчима и управи Делијског виса такође честитке на врло лепом и највећем клупском успеху.