БРЗОБОРОЂАНИ У ЗОНИ "ЈУГ"

Jun 25, 2016

 
фото:
Фудбалери ОФК Брзог Брода освојили су титулу првака Прве нишке лиге у управо завршеној такмичарској сезони па ће с јесени поново играти у вишем рангу, односно Зони "Југ". Брзоброђани су током целе сезоне приказали најстандарније партије, готово све време били су на врху табеле, и на крају су сасвим заслужено први прошли кроз циљ.

Импозантан учинак од 23 победе, три ремија и четири пораза, уз фантастичну гол разлику 115:45 (+70) иде у прилог чињеници да су фудбалери ОФК Брзог Брода били без премца у минулој сезони. Занимљив је детаљ да су Милам Милановић и Небојша Јемовић противничке мреже затресли чак 79 пута.

Сјајан учинак у протеклој сезони осварило је и Једниство из Горњег Матејевца. Све време били су уз бок водећем ривалу из Брзог Брода, а готово невероватан је податак да су Матејевчани једина екипа која током целе такмичарске сезоне није осетила горчину пораза. Учинак од 19 победа и чак 11 нерешених резултата испоставило се био је довољан "само" за друго место на табели Прве нишке лиге. Њихова гранитна одбрана била је на висини задатка и на 30 утакмица примили су свега 24 поготка. Очигледно, бројни нерешени исходи коштали су их титуле првака.

Градски ривали ОФК Ниш и Палилулац забележили су очекивани пласман у самом врху табеле, а одмах иза њих као најпријатнија изненађења су новајлије у лиги Вулкан 1963 и Мрамор 1927.

Борба за опстанак трајала је дуго, уз напомену да је било доста чудних и неочекиваних резултата у финишу првенства. На крају цех су платили Трупалчани који су у последњем колу сами одлучивали о својој судбини и на свом терену изгубили од Мораве из Крушца што их је одвело у нижи ранг такмичења.