ОДЛИЧАН СТАРТ ГОСТУЈУЋИХ ЕКИПА

Aug 24, 2015

 
фото:
Прво коло Прве нишке лиге у новој такмичарској сезони протекло је у знаку гостујућих екипа. Наиме, на осам одиграних утакмица гости су забележили чак четири победе, три сусрета завршена су нерешеним исходом, док је само један дуел завршен тријумфом домаћина.

Част домаћих екипа спасила је Морава која је у Крушцу тешком муком стигла до сва три бода против Будућности из Прве Кутине - 2:1. Старт првенства донео је неколико неочекиваних резултата, па ипак, изненађење кола свакако је пораз дојучерашњег зонаша Слободе из Горње Врежине на свом терену од Вртишта - 0:2. Неочекиван "кикс" начинио је и Рудар из Јелашнице који је као домаћин претрпео пораз од Младости из Лалинца - 1:3, а своје навијаче непријатно је изненадио и ОФК Брзи Брод који је освојио само бод на свом терену против новајлије из Мрамора - 3:3. Поразом као домаћин стартовао је и дебитант Вулкан 1963 из Бренице пошто је цео плен однео Пролетер из Мезграје - 1:2.

Најубедљивији тријумф у 1.колу забележио је ОФК Ниш који је на "Броју 6" одржао праву лекцију домаћем Алуминијуму и забележио победу од 3:0. Дерби кола игран је у Горњем Матејевцу, а после доста буре и неизвесности Јединство и Палилулац одиграли су нерешено мада ће за изгубљеним бодовима више жалити домаћин који није реализовао ни ударац са "беле тачке". Коначно, Црвена застава из Хума и прошле године врло добри Раднички 1936 из Трупала поделили су бодове пошто је сусрет завршен мирољубивим исходом - 1:1.