У ЗНАКУ ДОМАЋИХ

Oct 21, 2014

 
фото: ФК”Будућност”
Минуло 10.коло Прве нишке лиге протекло је у знаку домаћих екипа. Наиме, на седам одиграних утакмица домаћи су забележили пет победа, док су два сусрета завршена мирољубивим резултатом. Дерби кола игран је у Хуму где је Црвена застава дочекала врло добру Будућност из Прве Кутине. Меч је завршен резултатом 2:1 чиме су Хумљани наставили сјајну серију и учврстили се на врху табеле са импозантним учинком од девет победа и једним ремијем, уз гол разлику 29:9.

И у овом колу заблистали су пуним сјајем "рудари" из Јелашнице који су забележили најубедљивији тријумф. "Петицом" су "частили" и госте из Мезграје (5:0), а занимљива је чињеница да је ово трећа утакмица за редом на којој су фудбалери Рудара постигли пет погодака својим ривалима.

Будућност из Поповца је у комшијском дербију тешком муком дошла до минималне победе против врло добре Мораве из Крушца и налази се на деоби другог места на табели заједно са Радничким 1936 из Трупала који је очекивано био бољи од Младости из Лалинца-3:1. Нишки "Палилулци" се лагано буде и на гостовању у Вртишту освојили су бод-1:1, док је нерешеним резултатом завршен још дуел између Јединства и Пролетера-2:2.

Алуминијум је у правој голеади (не)очекивано дошао до бодова против ОФК Брзог Брода, док сусрет између Моравца 1948 и ОФК Ниша није одигран због финансијских проблема домаћина.