АЗ БОРАЦ И ПРОЛЕТЕР ПРВОЛИГАШИ

Jun 25, 2016

 
фото:
АЗ Борац 2014 и Пролетер Доња Врежина нови су чланови Прве нишке лиге. Одлука о прваку лиге пала је у последњем колу пошто су фудбалери АЗ Борца 2014 очекивано славили на свом терену против Моравца из Горњег Међурова убедљивим резултатом 6:3, док је Пролетер Доња Врежина помало неочекивано поражен у Доњем Комрену од Младости резултатом 4:1.

"Пролетери" су готово све време били на самом врху табеле, стекао се утисак да им титула првака не може измаћи, међутим, у последња два кола уписали су два пораза и на крају су морали да се задовоље другим местом на табели. Утеха је да је и то позиција која води у виши ранг.

У врло неизвесној завршници првенства чинило се да ће АЗ Борац 2014 можда чак и изгубити друго место на табели после неколико неочекиваних "киксева". Ипак, у живот их вратио тријумф у Доњој Врежини против директог ривала Пролетера ДВ па су на крају сплетом околности стигли и до самог врха табеле.

Слога 1948 из Малче дуго је била уз раме водећем тандему, чекала је још једну грешку ривала, међутим, није је дочекала па се на крају морала задовољити пласманом на треће место табеле. Остале екипе оствариле су углавном очекивани пласман.