БУДУЋНОСТ (П) У ЗОНИ "ЈУГ" !

Jun 15, 2015

 
фото: ФК”Будућност”
Будућност из Поповца нови је члан Зоне "Југ" Фудбалског савеза Региона Источне Србије. У последњем 30.колу Прве нишке Поповчани су декласирали имењака из Прве Кутине резултатом 6:0 и тиме обезбедили титулу првака и пласман у виши ранг такмичења.

Трка око првака трајала је до последњег кола. Смењивали су се на табели Будућност(П) и ОФК Брзи Брод, било је очекиваних и неочекиваних "киксева", одлучивале су нијансе, на крају Поповчани су били спретнији и ипак заслужено први стигли до циља. Иначе, у последњем колу Брзоброђани нису отишли на дуел код Рудара из Јелашнице те је меч регистрован службеним резултатом 3:0, а Поповчани су тиме дошли до предности од три бода над највећем ривалом. То додуше и није од пресудног значаја када се има у виду чињеница да је Будућност (П) боља у међусобном односу са ОФК Брзим Бродом. О супериорности поменутих клубова најбоље говори чињеница да су најближим пратиоцима одмакли чак, 17, односно 14 бодова.

Морава из Крушца освојила је бод на гостовању код Црвене заставе (3:3) и задржала треће место на табели што је највећи успех клуба последњих година. Четврто место на табели заузело је Јединство из Горњег Матејевца чији је наступ у управо завршеној сезони био пун осцилација. Буквално играли су од сјаја до очаја.

Градски ривали ОФК Ниш и Палилулац пласирали су се на пето, однсно шесто место и утисак је да је то њихов реалан пласман у овом тренутку. Највећи пад забележила је Црвена застава из Хума која је презимила на лидерској позицији, а на крају трку је завршила на десетом месту са само шест освојених пролећних бодова. Пролеће није нарочито пријало ни екипи Радничког 1936 из Трупала. Јесен су Трупалчани завршили на високом трећем месту са врло добрих 29 бодова, на крају првенства пласман на седмо место уз додатних скромних 12 пролећних бодова. Пораз на свом терену од ОФК Ниша (2:3) у последњем колу само је потврдио скроман пролећни учинак.

Будућност из Прве Кутине и Рудар из Јелашнице оставили су такође бољи утисак у првом делу првенства али су на крају морали да се задовоље местом у средини табеле. У "златној средини" табеле нашло се Вртиште, уз напомену да је бољи утисак оставило у пролећном делу. Наиме, у јесењем делу фудбалери Вртишта сакупили су 16 бодова, у пролећном 21 што је било довољно за пласман на сасвим солидно осмо место на табели. Пролетер из Мезграје, Алуминијум, Младост из Лалинца и Пролетер Доња Врежина стрепели су готово до последњег кола, на крају, новалија у лиги Пролетер Д.Врежина се није најбоље снашао па ће се у наредној сезони поново такмичити у Другој нишкој лиги.