ОДРЖАН КАМП СУДИЈА "ВЛАСИНА 2015"

May 11, 2015

 
фото:
Судијска организација Ниша, уз помоћ Градског савеза, и ове године организовала је на Власинском језеру Камп за перспективне судије ФС Ниша. На кампу је учествовало 20 судија, а међу њима су биле и две даме. Током петодневног боравка радило се врло марљиво и професионално, а детаље износи интернационалац Милан Минић, председник Судијске организације ФС Ниша:

- Традиционални боравак на кампу на Власини искоришћен је на најбољи начин. Свакога дана од девет до 20 сати, уз паузу за ручак и одмор од два сата, радило се на едукацији перспективних судија. Захваљујући љубазном домаћину хотела "Нарцис" имали смо идеалне услове у сали и на терену. Радило се по најновијем УЕФА ДВД Р.А.П. програму из 2014.године. Рађен је тест на српском и енглеском језику из Правила фудбалске игре, затим популарни Јо-јо тест, он лајн офсајд тренинг, показне вежбе уз кретање и постављање на терену, а значајна пажња посвећена је и тимском раду.

Осим Минића у руководству кампа били су још нишки инструктори Александар Комадинић и Микица Стојиљковић, као и активни делиоци правде интернационалка Ана Минић и савезни арбитри Александар Живковић и Милош Поповић.

Камп је обишло и најуже руководство ФС Ниша на челу са председником Иваном Ђорђевићем. Слике са кампа можете видети овде.